Sari la conținut

Întâlnire cu Heechee

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Întâlnire cu Heechee

Coperta ediției în limba română - Nemira
Informații generale
AutorFrederik Pohl
Genscience-fiction
SerieHeechee
Ediția originală
Titlu original
Heechee Rendezvous
Limbaengleză
EditurăNemira
Țara primei aparițiiS.U.A.
Data primei apariții1984
Număr de pagini496
ISBN978-606-8073-21-7
Ediția în limba română
TraducătorMihai-Dan Pavelescu
Data apariției2009
Cronologie
Dincolo de orizontul albastru
Consemnările Heechee

Întâlnire cu Heechee (1984) (titlu original Heechee Rendezvous) este un roman science fiction al scriitorului Frederik Pohl, fiind o continuare la Poarta și Dincolo de orizontul albastru. Acțiunea se petrece la aproximativ două decenii după cea din primul roman. Cartea a fost nominalizată la premiul Locus în 1985.[1]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Robinette Broadhead este un milionar căsătorit cu probleme de sănătate, dar se simte vinovat să primească organe sănătoase prelevate de la oameni mai puțin norocoși ca el. Cu ajutorul programului Albert, îmbunătățit de soția sa, el caută să descopere tot mai multe despre Heechee și despre tehnologia lor.

Între timp, copilul descoperit de el în romanul precedent pe artefactul Heechee, Wan, începe să cerceteze găurile negre în căutarea tatălui său, folosind echipament furat și o navă Heechee. Căutarea lui atrage atenția unor creaturi lente, care informează o patrulă Heechee trimisă din gaura neagră în care se retrăsese rasa lor pentru a observa în ce stadiu se află galaxia. Temându-se că oamenii pot alerta o rasă malefică de ființe cunoscută sub numele de Asasinii, patrula Heechee caută să afle mai multe despre rasa umană.

În căutarea sa prin găurile negre, Wan o găsește pe Gelle-Klara Moynlin, fosta iubită a lui Robinette, eliberând-o din prizonieratul ei de două decenii (care pentru ea a durat doar câteva zile, din cauza dilatării temporale gravitaționale). În cele din urmă, oamenii se întâlnesc cu Heechee, iar trupul fizic al lui Bob moarte, conștiința lui fiind transferată într-o inteligență artificială similară celei a lui Albert.

  1. ^ „1985 Award Winners & Nominees”. Worlds Without End. Accesat în . 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]